Gratis SSL support bij al onze pakketten

Vanaf 1 juli 2017 leveren we gratis SSL (=HTTPS) support bij al onze SHOUTcast streams en webhosting pakketten.
Safe SSL website

Waarom is SSL nodig?

SSL is nodig voor een veiliger en meer privacy gericht internet. Het is daarom van belang om je website te beveiligen met HTTPS / SSL. Je komt dan niet alleen hoger in de resultaten van Google terecht, maar internet browsers tonen dan ook een mooi groen veiligheidsslotje in beeld, welke aantoont dat je een beveiligde website hebt. Zonder beveiligde website, gaan browsers lelijke meldingen weergeven, variërend van teksten als "Onveilige website" tot een grote rode waarschuwing midden in beeld. De ontwikkelaars van browsers hebben aangegeven dit beleid verder door te zetten, dus is het van belang om je website zo snel mogelijk correct te beveiligen middels SSL. 

Waarom moet mijn SHOUTcast stream dan ook beveiligd worden?

Hetzelfde als voor je website geldt ook voor je audio stream. Deze moet een SSL beveiligde stream zijn om je beveiligde website ook daadwerkelijk beveiligd te houden. Zodra een beveiligde website een onbeveiligde bron bevat, wordt dat gezien als "mixed content", krijgt de bezoeker van je website daar mogelijk melding over in beeld en krijgt geen groen slotje meer te zien:


Je kunt met onze SSL beveiligde SHOUTcast stream je beveiligde HTTPS website dus daadwerkelijk beveiligd houden en er toch een audio player op embedden welke een SHOUTcast stream afspeelt. Mocht deze SHOUTcast stream dan geen SSL beveiligde stream zijn, dan verschijnt er in de browser van de gebruiker een lelijke veiligheidswaarschuwing. Met onze SSL beveiligde SHOUTcast streams behoort dat tot het verleden.

Moet ik perse SSL gaan gebruiken?

Nee, je bent dit niet verplicht. Maar we kunnen het je van harte aanraden om de gebruikerservaring van je website bezoekers nu en in de toekomst optimaal te houden.

Hoe maak ik een SSL certificaat en hoe stel ik deze in?

Bij al onze webhosting pakketten kan je dit zelf regelen in het DirectAdmin control panel, bij de sectie 'SSL certificates'. Hier wordt het certificaat automatisch voor je gemaakt en ingesteld. Bij onze SHOUTcast streams stellen wij SSL op aanvraag voor je in en sturen we je instructies hoe je bij je SSL stream kunt komen. De benodigde SSL certificaten zijn gratis en wij nemen de periodieke vernieuwing automatisch voor je waar.

Kost een SSL certificaat geld?

Niet alle web- en streamhosters doen dit gratis. Sommige vragen €10,- per certificaat, anderen vragen €25,- per jaar, weer anderen alles er tussen in, of gratis. Wij verzorgen het geheel gratis voor je. Wij vragen het benodigde SSL certificaat aan en we zorgen er voor dat dit certificaat wordt bijgewerkt wanneer dat nodig is.

Waar vind ik een voorbeeld voor een SSL beveiligde stream?

Wij hebben een SSL beveiligde stream als voorbeeld op deze pagina staan.


Return
Posted on: Jun 26, 2017 Category: General
Previous page: Producten Next page: Livestream Web App